Tisková zpráva - Rybova mše ve sv. Barboře

11.12.2014 11:21

Chrám svaté Barbory v Kutné Hoře rozezněla Rybova Česká mše vánoční

 Chrám svaté Barbory v Kutné Hoře rozezněla Rybova Česká mše vánoční

Chrám sv. Barbory v Kutné Hoře rozezněly v úterý 9. prosince večer tóny České mše vánoční Jana Jakuba Ryby. Koncert už několik let pořádá Středočeský kraj. Vystoupilo na 270 žáků a učitelů středočeských základních uměleckých škol.

Akci zaštítil středočeský hejtman Miloš Petera.„Byl to krásný zážitek slyšet Rybovu Českou mši vánoční v jedné z nejkrásnějších památek středních Čech. Chci poděkovat všem účinkujícím a organizátorům koncertu. Potěšil mě také velký zájem ze strany diváků. Příští rok přichystáme na adventní čas podobnou akci,“ řekl hejtman Miloš Petera po skončení koncertu.

Na koncertě se představil pěvecký sbor a orchestr žáků a učitelů základních uměleckých škol Středočeského kraje pod vedením ředitele Základní umělecké školy v Českém Brodě Tomáše Charváta. Vystoupili sólisté Lucie Zejfartová, Jana Horáková Levicová, Ondřej Socha a Miloš Horák. Mluveným slovem koncert doplnil arciděkan římskokatolické farnosti v Kutné Hoře Jan Uhlíř.

Mrazivé počasí neodradilo velké množství návštěvníků, mnozí z nich se občerstvili před koncertem u stánku s produkty Středního odborného učiliště z Čáslavi. (zdroj Parlamentnilisty.cz)   

záznam koncertu https://www.youtube.com/watch?v=tpaIqJSHaQA